Velkommen til mitBankskift
Vi vil være din og danskernes foretrukne bankskifte tjeneste og sørger for, at du som bankkunde opnår de bedst mulige priser og betingelser på dine bankforhold – herunder dine boliglån,...
Vi samarbejder kun med anerkendte banker for at give dig det bedste og billigste realkreditlån
Ansøg gratis og uforpligtende på 3 minutter. Som noget unikt hos mitBankskift vælger du selv hvilke banker du ønsker tilbud fra.
Hos mitBankskift kan du trygt lave din ansøgning, og selv vælge de banker du ønsker tilbud fra bagefter. Hos os undgår du uønskede henvendelser.
Vælg dine ønskede banker, og sammenlign deres tilbud. Du kan spare helt op til 25.000,- kr. årligt på at benytte mitBankskift.
Ved at indhente tilbud fra flere banker, og selv vælge det bedste realkreditlån. Du sparer tid og penge med mitBankskift - Helt gratis og uforpligtende.
Få tilbud herDet tager kun 3 minutter at ansøge om realkreditlån og se hvor meget du kan spare årligt.
Det er altid gratis og uforpligtende at benytte mitBankskift.
Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret.
Med et realkreditlån får du mulighed for at låne til for eksempel køb af en ny bolig eller til forbedringer i din nuværende bolig. Ved optagelse af et realkreditlån vil din ejendom blive stillet som sikkerhed. Når et kreditlån optages, så bliver det finansieret ved, at der udstedes obligationer, som sælges til investorer. De udstedte obligationer svarer til det beløb, der bliver lånt via realkreditlånet. Hvis der er tale om en helårsbolig, så har du mulighed for at låne op til 80% af boligens værdi med et realkreditlån. Er der i stedet tale om et fritidshus, såsom et sommerhus, så kan du låne op til 75% af husets værdi via et realkreditlån.
Forskellen på et banklån og et realkreditlån er, at et banklån optages i banken, mens et realkreditlån optages hos et realkreditinstitut. Når du skal låne til købet af et hus, så vil du typisk få brug for begge typer af lån. Du skal nemlig kunne lægge 5% af kontantprisen selv, mens et realkreditlån kan finansiere op til 80% af husets værdi, og et banklån kan finansiere det resterende. Når du optager et banklån, så er det banken, du låner pengene af. Er der tale om et realkreditlån, så er det realkreditinstituttet, du optager lånet hos. Realkreditlånet finansieres ved, at der udstedes obligationer, som sælges. Det er dog ofte ejet af en bank eller samarbejder med en, men det betyder ikke, at du ikke kan optage et realkreditlån ved en kreditforening, som din bank ikke samarbejder med. I stedet bør du altid gå efter den realkreditforening, som kan give dig den bedste pris og de bedste betingelser på dit lån.
Der er en række af overvejelser, du med fordel kan gøre dig, inden du begynder at afsøge markedet for det bedste realkreditlån. De adskiller sig især i forhold til rente, løbetid og afdragsfrihed. Disse områder gør vi dig klogere på i de følgende afsnit, så du nemmere kan træffe en beslutning på et oplyst grundlag. Når du har fået styr på disse elementer, så kan du gå i gang med at sammenligne realkreditlån fra forskellige udbydere. Når du optager et realkreditlån, så vil du være bundet af det de næste mange år frem, og det er derfor vigtigt, at du optager det bedst tænkelige for dig, så du har de bedste låneforhold i forhold til din økonomi. Det kan du være med til at sikre ved at tage aktivt stilling til renteforhold, løbetid og eventuel afdragsfrihed på lånet.
Realkreditlån har en direkte sammenhæng med obligationer, fordi renten på lånet fastlægges ud fra udbud og efterspørgsler på de finansielle markeder, hvor renten er den betaling, som investorerne skal have for deres investering i obligationerne. Det kan også siges på en anden og mere enkel måde: Hvis der er mange penge i omløb, så er der færre, der har brug for at låne penge. Og der er i stedet flere, der har penge til overs, som de ønsker at investere. Jo større en efterspørgsel der er på at investere penge, jo lavere en rente kan du få på dit realkreditlån. Denne del har du derfor ikke selv nogen indflydelse på. Til gengæld kan du forud for optagelse af lånet vælge, om det skal være med en fast eller variabel rente.
Vælger du en fast rente, så får du en højere grad af tryghed, fordi du kan være sikker på, at din ydelse ikke ændrer sig, selvom renten gør. Til gengæld er den faste rente også typisk højere end den variable. Er du mere risikovillig, så kan det altså komme dig til gode at vælge et realkreditlån med en variabel rente. Her er det dog usikkert, hvad lånet helt præcist kommer til at koste dig, og er du typen, der kommer til at ligge søvnløs over denne usikkerhed, så er det ikke en chance, der er værd at tage.
Her kan du finde det bedste og billigste boliglån ifm. dit eksisterende boliglån eller
ved nyt boligkøb.
Lav en gratis og uforpligtende ansøgning og skift til en billigere bank i dag.
Skift til et billigere realkreditlån eller ansøg om nyt ifm. med dit boligkøb.
mitBankskift hjælper dig med at finde den bedste og billigste bank - helt uforpligtende.
Med mitBankskift kan du nemt og enkelt skifte til en bedre bank, og få et bedre og billigere
andelsboliglån.
Ansøg gratis og uforpligtende herunder.
Har du brug for det billigst mulige huslån?
mitBankskift sender din ansøgning ud til flere banker, så du kan få den bedst mulige pris, service og vilkår.
Hvis du gerne vil have et lån med en lang tilbagebetalingstid, så er et realkreditlån et godt valg. Det er nemlig meget normalt, at denne type lån har en løbetid på 30 år. Er der tale om et lån med afdragsfrihed, så vil der også være perioder, hvor du ikke skal afdrage på lånet, men blot betaler renter og gebyrer. Når du har optaget et realkreditlån og løbende betaler af på det, så bliver realkreditinstituttets mængde af pant i din bolig mindre, og herigennem opbygger du friværdi, som du kan bruge til enten at lave forbedringer i boligen eller til forbrug.
Når du vil optage et realkreditlån, så skal du blandt andet beslutte, hvor lang en løbetid lånet skal have. Løbetiden er et andet ord for den tid, du har til at tilbagebetale lånet. Løbetiden på et realkreditlån kan være på helt op til 30 år, hvilket er et populært valg for mange. Hvis du har et godt økonomisk råderum, kan du med fordel vælge en kortere løbetid på dit realkreditlån på for eksempel 20 eller 15 år. Det betyder, at du skal lægge et højere beløb om måneden til dit lån, men til gengæld bliver du også hurtigere gældfri. Når du skal vælge den rette løbetid på dit realkreditlån, så er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i din privatøkonomi. Du kan danne dig et godt overblik over den ved at lægge et budget, hvor du samler alle dine indtægter og udgifter. Når du trækker dine udgifter fra dine indtægter, så ender du med dit rådighedsbeløb, og det er en god indikator for, hvor meget du har mulighed for at betale af på et potentielt realkreditlån hver eneste måned. Sætter du dig for stramt i forhold til at afdrage på dit realkreditlån, så er der ikke i samme grad økonomisk luft til uforudsete udgifter, som de fleste af os får før eller siden. Derfor er det også en god ide at bruge lidt ekstra tid på at overveje, hvor meget det er realistisk for dig at afdrage på dit lån hver måned, så du derigennem kan fastsætte en realistisk løbetid.
Ved optagelse af et realkreditlån har du mulighed for at vælge, om det skal være med eller uden afdragsfrihed. Tilvælger du afdragsfrihed, så vil der være en periode på for eksempel 10 år, hvor du ikke skal afdrage på dit realkreditlån. Du udskyder altså tilbagebetalingen til et andet tidspunkt, men det er vigtigt at være opmærksom på, at lånet ikke er gratis for dig i disse afdragsfri perioder. Du betaler nemlig stadig renter til investoren bag lånet samt et bidrag til realkreditinstituttet. Helt overordnet er det vigtigt at huske på, at det er dyrere at vælge afdragsfrihed på dit realkreditlån end at afdrage på det i hele løbetiden.
Et realkreditlån med afdragsfrihed kan dog også være med til at give et tiltrængt økonomisk pusterum for nogen, og det kan derfor også sagtens være det bedste valg for dig, selvom du betaler lidt mere for lånet. Hvis du for eksempel ved, at du går ned i løn i en periode, så kan en afdragsfri periode være nyttig. Det kan også give dig mulighed for i stedet at afdrage på andre og dyrere gældsposter såsom et forbrugslån eller et lån i banken.
Når du optager et realkreditlån, så skal du selvfølgelig betale af på det, ligesom det er tilfældet med andre typer af lån. Men når du afdrager på dit realkreditlån, så er det investorerne, der har købt obligationerne, som du betaler til. Derudover betaler du også et beløb til realkreditinstituttet for at administrere dit lån. Denne bidragssats bliver fastsat ud fra den såkaldte belåningsgrad, som bliver målt ud fra, hvor meget du har lånt i boligen i forhold til dens værdi. Men der er også andre faktorer, der har indflydelse på prisen på dit realkreditlån, og det er den valgte løbetid samt din kreditværdighed.
Løbetiden er den tid, du har til at tilbagebetale lånet. Jo hurtigere du har tilbagebetalt dit lån, jo mindre betaler du i samlede omkostninger. Det kan derfor også være fristende at optage et realkreditlån med en kort løbetid, så du hurtigst muligt bliver gældfri igen. Men det betyder også, at du afdrager med et højere beløb hver måned, og det skal din økonomi kunne bære. Det nytter nemlig ikke noget, at du bruger en så stor del af dit rådighedsbeløb på at betale af på dit lån, at du ikke har økonomisk råderum til uforudsete udgifter. Skulle din bil gå i stykker, så er det rart at have råd til at sende den til mekanikeren, så den snart er køreklar igen.
Din kreditværdighed er også afgørende for, hvad dit realkreditlån vil komme til at koste dig. Er der god harmoni mellem dine indtægter og dine udgifter, så har udbyderen af lånet god mulighed for at få de udlånte penge igen, og denne sikkerhed belønner de med en lav rente.
Når det kommer til valg af realkreditlån, så er der flere forskellige faktorer, som afgør, hvilket lån der er det bedste for dig. I valget af realkreditlån skal du blandt andet tage højde for, hvilken bolig du ønsker at købe, og hvor risikovillig du er. Din risikovillighed er nemlig afgørende for, om du bør vælge et realkreditlån med fast eller variabel rente. Samtidig er fastsættelsen af løbetid også en vigtig beslutning i forbindelse med optagelse af et realkreditlån. Sidst, men ikke mindst, skal du beslutte dig for, om du ønsker at have afdragsfri perioder på dit lån. I afsnittene ovenfor kan du finde mere uddybende information om hver af de ovenstående punkter, så du har mulighed for at træffe gode beslutninger på et oplyst grundlag. Når dette er på plads, så er det tid til at gå i gang med at sammenligne lånetilbud, og det kan vi hos mitBankskift hjælpe dig med. Du kan læse mere om, hvordan det foregår, i afsnittet nedenfor.
Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.
Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.
Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.
Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.
Gå til vores kontaktside herunder.
Hvis det skal være så nemt som overhovedet muligt at sammenligne forskellige realkreditlån, så lad os hos mitBankskift stå for arbejdet. Du udfylder blot en ansøgning, hvori du angiver, om du ønsker tilbud på et på nyt realkreditlån eller et eksisterende. Herefter sender vi din anmodning i omløb blandt en række af forskellige banker, som udarbejder konkrete tilbud på realkreditlån til dig. Dem sender vi herefter til dig, så du nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder og udvælge de bedste tilbud for dig. Det er ganske gratis at gøre brug af vores tjeneste, og det er helt op til dig, om du ønsker at takke ja til et af de tilsendte tilbud. Ved at sammenligne realkreditlån gennem mitBankskift kan du spare store mængder af tid, ligesom det for mange af vores kunder også har betydet en betydelig kontakt besparelse, idet sammenligning gennem os har åbnet deres øjne for billigere lånemuligheder. Udfyld ansøgningen ovenfor, og du er i gang!
Realkreditlån med fast rente i hele lånets løbetid
Realkreditlån | 3.819,- kr./md. |
Udbetalt kreditbeløb | 776.575,- kr. |
Hovedstol | 800.000,- kr. |
Løbetid | 30 år |
Antal månedelige ydelser | 360 mdr. |
Debitorrente | 4.00% |
Kurs | 100.00 |
ÅOP | 4.07% |
Stiftelsesomkostninger | 10.000,- kr. |
Tinglysningsafgift | 13.425,- kr. |
Samlede kreditomkostninger | 970.000,- kr. |
Samlet tilbagebetaling | 1.770.000,- kr. |
Banklån | 2.120,- kr./md. |
Banklån | 173.424,- kr. |
Hovedstol | 187.749,- kr. |
Løbetid | 10 år |
Antal månedelige ydelser | 120 mdr. |
Debitorrente | 6.38% |
ÅOP | 6.57% |
Stiftelsesomkostninger | 10.000,- kr. |
Tinglysningsafgift | 4.325,- kr. |
Samlede kreditomkostninger | 129.784,- kr. |
Samlet tilbagebetaling | 317.534,- kr. |
Det er svært at pege på en enkelt udbyder af realkreditlån og sige, at de har det billigste lån. Det afhænger af flere faktorer, herunder renteniveauet på markedet, størrelsen på lånet, løbetiden på lånet og beliggenheden på ejendommen.
Det er derfor vigtigt at undersøge flere forskellige udbydere og sammenligne deres renter og lånebetingelser for at finde det bedste og billigste tilbud.
Der er dog nogle generelle tips, der kan hjælpe med at finde de billigste realkreditlån. Først og fremmest kan det være en god idé at vælge et lån med en fast rente, da det giver større sikkerhed og stabilitet i tilbagebetalingen. Derudover kan det også være en god idé at have en højere udbetaling, da det kan give lavere rente og derved lavere månedlige betalinger.
Alt i alt er der ikke én udbyder, der har det billigste realkreditlån, men det er vigtigt at undersøge flere forskellige muligheder og sammenligne renter og lånebetingelser for at finde det bedste og mest fordelagtige lånetilbud.
Finans Danmark har lavet en god oversigt, der illustrerer realkreditlånet her.
I løbet af de seneste fem år har renten på realkreditlån i Danmark generelt været på et historisk lavt niveau. I perioden 2016-2021 har renten på realkreditlån typisk ligget mellem 0,5% og 2,0% for lån med fast rente, og mellem 0,0% og 1,0% for lån med variabel rente.
Dog skal det bemærkes, at disse tal er baseret på gennemsnitlige rentesatser og kan variere afhængigt af långiver, lånets løbetid, belåningsgrad og individuel kreditværdighed.
I de senere år har renten været påvirket af økonomiske forhold og centralbankens politik, herunder negative renter. Det er vigtigt at huske, at rentesatser kan ændre sig over tid, og det anbefales altid at kontakte realkreditinstitutter og långivere for at få de mest aktuelle renteoplysninger og rådgivning om realkreditlån.
I Danmark er der flere realkreditinstitutter, der spiller en vigtig rolle på boligfinansieringsmarkedet. Disse realkreditinstitutter tilbyder realkreditlån, som er lån, der er sikret af pant i ejendomme. Nedenfor er nogle af de mest kendte realkreditinstitutter i Danmark:
Disse er nogle af de mest kendte realkreditinstitutter i Danmark. Hver institution kan have forskellige produkter, rentesatser og betingelser, så det er altid en god idé at sammenligne forskellige realkreditinstitutter.
Det er primært realkreditinstitutterne, der er specialiserede i at udstede realkreditlån. Bankerne fungerer typisk som formidlere af disse lån og tilbyder dem til deres kunder gennem samarbejde med realkreditinstitutterne.
Når det kommer til antallet af realkreditlån, der formidles gennem bankerne, kan det variere afhængigt af bankens størrelse, markedsandel og samarbejde med realkreditinstitutter. Nogle af de større banker i Danmark, der er kendt for at have et betydeligt engagement inden for realkreditlån, inkluderer:
Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom bankerne formidler realkreditlån, er realkreditinstitutterne de primære långivere af disse lån. Derfor er det nyttigt at undersøge både bankernes og realkreditinstitutternes tilbud og betingelser, når man søger et realkreditlån.
Når det kommer til realkreditlån beregner er det vigtigt, at du kigger på de samlede omkostninger på realkreditlånet og ikke kun på renten. Herunder gebyrer, afdrag og risiko i realkreditlånets løbetid.
Det er derfor vigtigt du indhenter tilbud på realkreditlån fra flere banker, når du ønsker at beregne dit realkreditlån og du samtidig taler med flere af bankernes rådgivere.
Sammen vil I kunne finde ud af netop dine behov og risikoprofil, og beregne dit realkreditlån helt præcist på det bedst mulige oplyste grundlag.
Selvom realkreditlån ofte er en fordelagtig finansieringsløsning, er der naturligvis også visse risici, som du bør have i mente. En af de største potentielle risici ved realkreditlån er rentestigninger. Hvis du har et lån med variabel rente, kan en pludselig stigning i renten medføre højere månedlige ydelser, hvilket kan risikere at belaste din økonomi ret betydeligt. Derfor er det vigtigt at have en såkaldt buffer i dit budget, så du altid kan håndtere potentielle renteændringer.
En anden risiko er ejendommens værdi. Hvis boligmarkedet oplever et fald, kan værdien af din ejendom falde til under det beløb, du skylder på dit realkreditlån. Det kan gøre det vanskeligt at sælge ejendommen eller refinansiere lånet.
At tage det første skridt ind på boligmarkedet kan være en ret overvældende oplevelse, især når det kommer til at vælge det rigtige realkreditlån. For førstegangskøbere er det vigtigt at forstå, hvordan et realkreditlån fungerer, og hvilke faktorer der skal tages i betragtning.
Start gerne med at vurdere din økonomi og fastlæg et realistisk budget for boligkøbet. Overvej også dine fremtidige planer – ønsker du bo i boligen i mange år, eller ser du det som en midlertidig løsning? Som førstegangskøber er det vigtigt at undersøge forskellige lånetyper, såsom fastforrentede lån, lån med variabel rente, eller lån med afdragsfrihed. Hvert lånetype har sine egne fordele og ulemper, og det er vigtigt at finde det, der passer bedst til din økonomiske situation.
Det afhænger fx af om man tror på renten vil falde indenfor kort tid eller stige indenfor kort tid.
Hvis renten vil falde indenfor kort tid kan det være en god idé, at vælge et realkreditlån som skal refinansieres indenfor 1 år - og hvis renten vil stige kan det være bedre at vælge et realkreditlån som først skal refinansieres om fx 10 år.
Går du med en drøm om at købe ejendom i udlandet? Så er det vigtigt at kende dine muligheder for at finansiere købet. Selvom realkreditlån primært tilbydes til ejendomskøb inden for Danmarks grænser, er der enkelte danske banker og realkreditinstitutter, der kan hjælpe med finansiering af ejendomme i udlandet. Husk dog at være opmærksom på, at betingelserne kan være mere restriktive end ved køb af ejendom i Danmark.
Ofte vil du skulle stille yderligere sikkerhed i form af ejendom i Danmark, da det danske realkreditsystem ikke automatisk kan stille sikkerhed i udenlandsk ejendom. Derfor kan det være nødvendigt at overveje alternative finansieringsmetoder, såsom banklån, eller at arbejde med udenlandske banker, der har erfaring med ejendomskøb i det pågældende land.
Som et alternativ til det traditionelle realkreditslån, tilbyder mange banker i dag deres egne realkreditslån, som typisk kaldes for prioritetslån.
Et prioritetslån er et alternativ til et realkreditslån, som kommer med en række fordele og ulemper. Et prioritetslån fungerer nemlig lidt anderledes end et realkreditslån. Her får du typisk en tilhørende indlånskonto med en særlig attraktiv rente, som gør lånet mere fleksibelt end et almindelig realkreditlån. Den helt store fordel ved et prioritetslån er, at du kan kombinere din opsparing og dit lån, så du kun betaler rente af det beløb, du reelt skylder efter fradrag af din opsparing. Du betaler med andre ord kun rente af forskellen mellem indlåns- og udlånssaldoen.
Vi samarbejder med en række anerkendte banker, som tilbyder prioritetslån eller lignende lån, som svarer til realkreditinstitutionernes realkreditlån. Vi kan derfor hjælpe dig med at skaffe det bedste og billigste lån – helt gratis.
Det er også muligt at optage et realkreditlån som en såkaldt 'tolagsbelåning'. Denne lånemetode er ikke lige så udbredt, som et almindeligt realkreditlån, men der kan faktisk være mange fordele forbundet med, at vælge en tolagsbelåning.
En tolagsbelåning går kort sagt ud på, at realkreditlånet deles op i to bidder; den første del af lånet vil typisk udgøre 0-60% af boligens værdi, mens den anden del af lånet vil udgøre 60-80% af boligens værdi.
Men hvad er så idéen med at dele realkreditlånet op i to dele, fremfor blot at låne 80% som ét samlet lån? En af de primære fordele er, at man ved en tolagsbelåning typisk vil opnå en mindre risiko på realkreditlånet. Det skyldes, at man med en tolagsbelåning fx kan kombinere et fastforrentet lån og et variabelt lån. Du kan eksempelvis vælge, at 60% af dit lån skal være som et fastforrentet lån, mens de 60-80% skal være som et lån med en variabel rente. På den måde får du stadig gavn af eventuelle rentenedsættelse, men til gengæld er du ikke nær så sårbar overfor eventuelle rentestigninger, da det kun er en del af dit realkreditlån, der er med en variabel rente.
En tolagsbelåning er derfor en god måde at sprede sin risiko på og opnå mere fleksibilitet i sin økonomi. Dertil kommer, at afdragsfrihed typisk er billigere når man vælger tolagsbelåning grundet bl.a. forskelle i bidragssatser mellem de to lånetyper. Det betyder, at du med en tolagsbelåning både har mulighed for at reducere dine samlede låneomkostninger og opnå en større fleksibilitet i din økonomi.
Kilde: mitBankskift.dk
Vi står altid klar til, at hjælpe dig med dit bankskift - Besøg vores Kundecenter herunder og få svar på dine spørgsmål i dag.
Kundecenter