Loading...

Bedste lån til boligkøb - Vælg selv dine banker og bedste tilbud

Start her og vælg dit behov:

add_home

Nyt boligkøb

house

Eksisterende boligkøb

mitBankskift giver dig gratis mulighed for, at vælge det bedste tilbud på lån til boligkøb

Vi samarbejder kun med anerkendte banker for at give dig det bedste og billigste lån til boligkøb

  • skift bank ansøg gratis Ansøg gratis på 3 minutter

    Ansøg gratis og uforpligtende på 3 minutter. Som noget unikt hos mitBankskift vælger du selv hvilke banker du ønsker tilbud fra.

  • skift bank modtag flere tilbud Vælg banker og modtag tilbud

    Hos mitBankskift kan du trygt lave din ansøgning, og selv vælge de banker du ønsker tilbud fra bagefter. Hos os undgår du uønskede henvendelser.

  • skift bank vælg det bedste tilbud Vælg selv den bedste bank

    Vælg dine ønskede banker, og sammenlign deres tilbud. Du kan spare helt op til 25.000,- kr. årligt på at benytte mitBankskift.

Det siger vores brugere

Spar 25.000,- kr. årligt

Ved at indhente tilbud fra flere banker, og selv vælge det bedste lån til boligkøb. Du sparer tid og penge med mitBankskift - Helt gratis og uforpligtende.

Få tilbud her
  • Skift bank let og enkelt Let, trygt og sikkert

    Det tager kun 3 minutter at ansøge om bankskifte og se hvor meget du kan spare årligt.

  • Skift bank altid gratis Altid gratis

    Det er altid gratis og uforpligtende at benytte mitBankskift.

  • Skift bank altid sikkert Din sikkerhed

    Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret.

Nyheder om lån til boligkøb

Læs mere om lån til boligkøb her



Sidst opdateret: 01/09-2024 | Læsetid: 8 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Generelt om lån til boligkøb

Lån til boligkøb er en populært blandt alle, der leder efter finansiering til deres drømmebolig. Det er en type lån, der typisk tilbydes af banker og långivere og giver boligkøbere mulighed for at finansiere deres boligkøb ved at tage et lån med pant i ejendommen.

Når man søger efter et lån til boligkøb, er det vigtigt at forstå de forskellige typer af lån og de forskellige vilkår og betingelser, der er forbundet med dem. Der er typisk to typer af lån: fastforrentede lån og variabelt forrentede lån.

Et fastforrentet lån er et lån, hvor renten er fastsat i hele lånets løbetid. Det betyder, at låntageren kender renten på forhånd og derfor kan budgettere sine udgifter mere præcist. Et fastforrentet lån kan være en god idé, hvis renten er lav, eller hvis låntageren ønsker at beskytte sig mod eventuelle rentestigninger.

Et variabelt forrentet lån er et lån, hvor renten kan ændre sig i løbet af lånets løbetid. Renten på et variabelt forrentet lån er typisk lavere end renten på et fastforrentet lån, men låntageren løber en større risiko for rentestigninger i fremtiden.

Når man søger efter et lån til boligkøb, er det også vigtigt at være opmærksom på de forskellige omkostninger, der er forbundet med lånene. Dette kan omfatte gebyrer, provisioner, stiftelsesomkostninger og andre afgifter. Det er vigtigt at undersøge og sammenligne disse omkostninger, inden man vælger en långiver.

Endelig er det vigtigt at bemærke, at der kan være visse krav og betingelser, der er forbundet med boliglånet. Dette kan omfatte krav til låntagerens kreditværdighed, indkomst og beskæftigelse. Det er vigtigt at være opmærksom på disse krav, inden man ansøger om et boliglån.

Lån til boligkøb være en god mulighed for boligkøbere, der ønsker at finansiere deres drømmebolig. Det er dog vigtigt at forstå de forskellige typer af lån og de vilkår og betingelser, der er forbundet med dem, inden man ansøger om et lån. Ved at undersøge og sammenligne forskellige långivere kan man finde det bedste lån til ens individuelle behov og budget.


Lån til boligkøb - Lån til boligkøb

Boliglån

Her kan du finde det bedste og billigste boliglån ifm. dit eksisterende boliglån eller ved nyt boligkøb.

Lav en gratis og uforpligtende ansøgning og skift til en billigere bank i dag.

Realkreditlån

Skift til et billigere realkreditlån eller ansøg om nyt ifm. med dit boligkøb.

mitBankskift hjælper dig med at finde den bedste og billigste bank - helt uforpligtende.

Andelsboliglån

Med mitBankskift kan du nemt og enkelt skifte til en bedre bank, og få et bedre og billigere andelsboliglån.

Ansøg gratis og uforpligtende herunder.

Huslån

Har du brug for det billigst mulige huslån?

mitBankskift sender din ansøgning ud til flere banker, så du kan få den bedst mulige pris, service og vilkår.



Hvad koster det at låne til boligkøb?

Renterne på et boliglån varierer alt efter lånebeløb, løbetid og rentetype. Hvis man vælger et fastforrentet lån, vil renten være fastsat i hele lånets løbetid, mens en variabel rente kan ændre sig over tid.

Stiftelsesomkostninger er et engangsgebyr, der dækker omkostninger til at oprette og behandle lånet. Disse omkostninger varierer fra långiver til långiver, men kan normalt ligge mellem 1-2% af det samlede lånebeløb.

Den typiske månedlige ydelse til et boligkøb på 3 millioner kroner afhænger af flere faktorer såsom renteniveauet på lånet, løbetid og eventuelle afdrag og gebyrer.

Hvis vi tager udgangspunkt i et fastforrentet boliglån på 3 millioner kroner med en løbetid på 30 år og en rente på 2%, vil den månedlige ydelse være omkring 11.964 kroner.

Hvis man derimod vælger et variabelt forrentet lån, kan den månedlige ydelse variere over tid, afhængig af renteudviklingen.

Det er vigtigt at huske på, at disse tal er vejledende, og at den faktiske månedlige ydelse kan variere afhængig af individuelle forhold og lånebetingelser. Derudover kan der også være gebyrer forbundet med at ændre lånets vilkår eller betingelser, såsom afdrag, renter og løbetid. Det er vigtigt at undersøge og sammenligne disse omkostninger, før man beslutter sig for at tage et lån til boligkøb.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.



Kan et lån til boligkøb være afdragsfrit?

Ja, det er muligt at få et afdragsfrit lån til boligkøb.

Et afdragsfrit lån betyder, at man kun betaler renter på lånet og ikke afdrag på selve lånebeløbet i en periode, typisk i op til 10 år. Det betyder, at den månedlige ydelse vil være lavere i løbet af denne periode, da man kun betaler renter og eventuelle gebyrer.

Det er dog vigtigt at huske på, at selvom man ikke betaler afdrag i denne periode, vil man stadig skulle betale tilbage det fulde lånebeløb på et senere tidspunkt. Det betyder, at den månedlige ydelse vil stige, når afdragsfriheden udløber, da man herefter også skal betale afdrag på lånebeløbet.

Et afdragsfrit lån kan være en god løsning for nogle boligkøbere, hvis man for eksempel har brug for en lavere månedlig ydelse i en periode, mens man får styr på sin økonomi eller har andre udgifter. Men det er vigtigt at overveje om man kan håndtere en højere månedlig ydelse, når afdragsfriheden udløber, og om man er villig til at betale mere i renter og omkostninger i løbet af låneperioden.


Beregn dit lån til boligkøb herunder

Ejerbolig beregner

Normalt kan du låne op til 80% af boligens pris som realkreditlån og 15% af prisen som banklån. Din egenbetaling skal være mindst 5%.

Fritidsbolig beregner

Normalt kan du låne op til 80% af boligens pris som realkreditlån og 15% af prisen som banklån. Din egenbetaling skal være mindst 5%.

Andelsbolig beregner

Normalt kan du låne op til 80% af boligens pris som realkreditlån og 15% af prisen som banklån. Din egenbetaling skal være mindst 5%.

Hvad koster det?

Låneeksempel: 1.000.000 kr.

Fastforrentet Obligationslån

Realkreditlån med fast rente i hele lånets løbetid

Realkreditlån 3.819,- kr./md.
Udbetalt kreditbeløb 776.575,- kr.
Hovedstol 800.000,- kr.
Løbetid 30 år
Antal månedelige ydelser 360 mdr.
Debitorrente 4.00%
Kurs 100.00
ÅOP 4.07%
Stiftelsesomkostninger 10.000,- kr.
Tinglysningsafgift 13.425,- kr.
Samlede kreditomkostninger 970.000,- kr.
Samlet tilbagebetaling 1.770.000,- kr.
Banklån 2.120,- kr./md.
Banklån 173.424,- kr.
Hovedstol 187.749,- kr.
Løbetid 10 år
Antal månedelige ydelser 120 mdr.
Debitorrente 6.38%
ÅOP 6.57%
Stiftelsesomkostninger 10.000,- kr.
Tinglysningsafgift 4.325,- kr.
Samlede kreditomkostninger 129.784,- kr.
Samlet tilbagebetaling 317.534,- kr.

Hvad er det bedste lån til boligkøb?

Der kan være stor forskel på vilkår og omkostninger fra långiver til långiver, og det kan derfor være en god idé at undersøge og sammenligne forskellige muligheder, inden man træffer en beslutning om at låne til boligkøb.

Når det kommer til den billigste variable rente på et boliglån, så varierer dette også afhængigt af lånebeløbet, løbetiden og andre faktorer. Det kan derfor være en god idé at kontakte forskellige banker og långivere for at få individuelle tilbud og sammenligne disse.

Det er vigtigt at huske på, at en variabel rente kan ændre sig over tid, og at man derfor skal være opmærksom på renteudviklingen, hvis man vælger denne type lån. Hvis man ønsker mere sikkerhed og stabilitet, kan man overveje at vælge et fastforrentet lån, selvom renten på disse lån typisk er højere end på variable lån.


Lån til boligkøb - Låne til boligkøb

Hvor meget kan jeg låne til boligkøb?

Hvor meget du kan låne til boligkøb afhænger af flere faktorer. Lånebeløbet vil typisk være baseret på din indkomst, udgifter, kreditværdighed og lånets løbetid. Banker og långivere anvender normalt en belåningsgrad for at bestemme det maksimale lånebeløb i forhold til boligens værdi.

Som en tommelfingerregel kan du forvente, at banken vil låne dig op til 4-5 gange din årlige indkomst, afhængigt af din økonomiske situation. Dette betyder, at med en årlig indkomst på 600.000 kr. (50.000 kr. pr. måned), kan du muligvis låne mellem 2.400.000 kr. og 3.000.000 kr. til boligkøb.

Det er dog vigtigt at bemærke, at dette er et groft estimat, og det anbefales altid at kontakte forskellige banker og långivere for at få en præcis vurdering af dine lånebegrænsninger og muligheder baseret på din specifikke situation.


Hvilke banker tilbyder lån til boligkøb?

I Danmark tilbyder mange banker lån til boligkøb. Nedenfor er nogle af de større banker i Danmark, der er kendt for at tilbyde boliglån:

  1. Danske Bank - Danske Bank er en af de største banker i Danmark og tilbyder boliglån til både privatkunder og erhvervskunder. De har forskellige låneprodukter og finansieringsmuligheder til rådighed.
  2. Nordea Bank Danmark - Nordea Bank er en stor nordisk bank, der også tilbyder boliglån til kunder i Danmark. De har forskellige låneprodukter og rådgivningstjenester, der er skræddersyet til boligkøbere.
  3. Nykredit Bank - Nykredit Bank er en del af Nykredit-koncernen, der ejer realkreditinstitutterne Realkredit Danmark og Totalkredit. Nykredit Bank tilbyder boliglån og relaterede tjenester til kunder i Danmark.
  4. Jyske Bank - Jyske Bank er en dansk bank, der også tilbyder boliglån til boligkøbere. De har forskellige låneprodukter og finansieringsmuligheder til rådighed.

Disse er blot nogle eksempler på banker i Danmark, der tilbyder boliglån. Det er vigtigt at bemærke, at betingelserne og tilgængelige låneprodukter kan variere mellem banker. Det anbefales altid at undersøge og sammenligne forskellige banker for at finde den bedste løsning, der passer til dine behov og præferencer vedrørende boliglån.


FAQ

Hvad kan jeg købe bolig for?

Som hovedregel kan du låne 4 gange din årlige indkomst til boligkøb. Dvs. du kan låne 2 mio. kr. hvis du tjener 500.000,- kr. årligt.

Husk at du altid skal kunne stille med minimum 5% af købesummen som udbetaling på boligen.

Kan jeg låne i friværdi?
Du kan som regel låne i din friværdi hvis banken beregner at denne er tilstrækkelig, og det kan i visse tilfælde kræve at du får foretage en ejendomsmægler vurdering af din bolig.


Hvilke typer lån kan man vælge til boligkøb?

Ved boligkøb vil låne typerne i boligen typisk bestå af et banklån og et realkreditlån, samt det beløb du har kunne stille som udbetaling til boligkøbet.

Udbetalingen skal minimum være 5% af boligkøbet og du vil typisk kunne lånet 80% af boligkøbet som realkreditlån. De resterende 15% vil være et almindeligt banklån typisk med pant i boligen.


Sådan vurderer du dit lånebehov til boligkøb

Hvis du overvejer at købe bolig, får du med al sandsynlighed brug for et lån til boligkøb. Lån til boligkøb kan være en ren videnskab med et væld af forskellige faktorer at tage højde for. Men for de fleste er det slet ikke nødvendigt at vide alt. Der er dog nogle enkelte forhold, som du under alle omstændigheder bør sætte dig ind i, og forstå betydningen af. De kan nemlig have stor indflydelse på din økonomi og dine forudsætninger for at vælge det bedste lån.

Det første, du bør overveje, når det kommer til lån til boligkøb, er, hvor meget du er villig til at låne, og ikke mindst hvor meget du er i stand til at låne. Du vil måske opleve, at forskellige banker kan have forskellige vurderinger af din økonomi og dermed, hvad de er villige til at låne dig.


Lån til boligkøb kan sammensættes på mange forskellige måder

Når du har fundet ud af, hvad du er villig til at låne, og hvad du kan låne, er det næste, du bør se på, hvilken type lån, der passer dig bedst. Du skal under alle omstændigheder selv betale 5% af boligens værdi, da dette er et lovkrav. De resterende 95% vil du kunne låne dig til. Du kan låne op til 80% af boligens værdi som et realkreditlån, og de sidste 15% kan du låne direkte af banken som et banklån. Sådan er de fleste lån sammensat.

Der er mange forskellige typer lån at vælge imellem, men fælles for dem alle er, at renten enten vil være fast eller variabel. Ved et fastforrentet lån er renten fast i hele lånets løbetid, og du kender derfor altid dine omkostninger hver måned. Ved et lån med variabel rente justeres renten løbende, fx hvert halve år, hvert år eller hvert femte år. Dette afhænger af, hvilken type variabelt lån, du vælger. Under alle omstændigheder vil der være mere usikkerhed omkring, hvad du skal betale fra måned til måned. Til gengæld nyder du også godt af de perioder, hvor renten falder.


Indhent altid tilbud på dit lån til boligkøb

Generelt kan man sige, at realkreditlånet altid er det billigste lån, mens banklånet er det dyreste. Det skyldes at renten på banklånet næsten altid er højere end på realkreditlånet. Der kan selvfølgelig være undtagelser, men det er hovedreglen.

Realkreditlånet låner man af en realkreditinstitution og formidles via banken. Banklånet lånes derimod direkte af banken. Her kan der være enormt stor forskel på, hvad renten er og hvad de øvrige omkostninger i forbindelse med lånet er. Her er det derfor særligt vigtigt, at du indhenter tilbud og sammenligner priser mellem forskellige banker. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare årligt.

At indhente tilbud fra flere forskellige banker kan dog være en lang og besværlig proces. Derfor tilbyder vi hos mitBankskift at gøre det for dig. Vi er eksperter i at indhente tilbud fra banker, og samarbejder med en lang række anerkendte banker i Danmark. Vi kan derfor hurtigt og nemt indhente en række tilbud for dig, så du kan sammenligne dem 1-til-1 og finde det tilbud, der er bedst. På den måde er du sikret det billigste lån til boligkøb.


Skjulte udgifter du skal kende ved lån til boligkøb

Når det kommer til lån til boligkøb, har de fleste primært fokus på de udgifter, der er forbundet med selve lånet. Det værende renten, gebyrer og de omkostninger banken tager for at hjælpe med hjemtagelsen af lånet og for at administrere det. Men der er faktisk mange andre udgifter forbundet med et boligkøb, som du ikke må glemme. Det kan nemlig dreje sig om mange tusinde kroner. Dette gælder også ved overtagelse af et lån ved boligkøb.

For at man kan få et lån til boligkøb skal man som minimum selv betale 5% af boligens pris som udbetaling. Dette er et ufravigeligt lovkrav. Men det er ikke nok blot at spare 5% af købssummen til drømmeboligen op – der skal mere til.

For det første er der tinglysningsafgift, som er en nødvendighed og som koster 0,6% af købsprisen. Dette er i sig selv en betydelig omkostning. Ved et huskøb til 2 mio. udgør tinglysningsafgiften således 12.000 kr. Dertil kommer ejerskifteforsikring, som er en frivillig forsikring, som langt de fleste dog vælger at tegne. En ejerskifteforsikring koster typisk mindst. 10.000 kr.

De fleste boligkøbere vælger også at hyre en boligadvokat eller køberrådgiver til at hjælpe med at gennemgå købsaftale, tilstandsrapport og andre vigtige dokumenter i forbindelse med handlen. Dette er ligeledes en udgift du skal afholde. Prisen på en køberrådgiver afhænger bl.a. af rådgiverens uddannelse, men vil typisk være mellem 5-10.000 kr. Du skal naturligvis også huske at medregne flytteomkostninger, og så er det også en god idé at have en opsparing til uforudsete udgifter, der kan opnå, når først du flytter ind i din nye bolig.

Kilde: mitBankskift.dk


Besøg vores Kundecenter

Vi står altid klar til, at hjælpe dig med lån til boligkøb - Besøg vores Kundecenter herunder og få svar på dine spørgsmål i dag.

Kundecenter