Loading...

Få det bedste realkreditlån – Ansøg gratis og uforpligtende

Start her og vælg dit behov:

house

Nyt boliglån

house

Nuværende boliglån

mitBankskift gør det nemt for dig at indhente gratis tilbud på nyt eller eksisterende realkreditlån

Vi har hjulpet mere end 1.500 danskere og samarbejder med anerkendte banker for at give dig den bedste og billigste bank

 • realkreditlaan ansøg gratis Ansøg gratis på 3 minutter

  Ansøg gratis og uforpligtende på 3 minutter.

 • realkreditlaan modtag flere tilbud Se dine priser

  Vi indhenter automatisk tilbud på realkreditlån.

 • realkreditlaan vælg det bedste tilbud Vælg selv det bedste tilbud

  Se hvilken bank der er bedst for dig og vælg selv dit ønskede tilbud.

Det siger vores brugere

1.500 danskere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste tilbud på deres bankskift - Det er altid gratis og uforpligtende, og du sparer både tid og penge.

Få tilbud
 • realkreditlaan let og enkelt Let, trygt og sikkert

  Det tager kun 3 minutter at ansøge om realkreditlån og se hvor meget du kan spare årligt.

 • realkreditlaan altid gratis Altid gratis

  Det er altid gratis og uforpligtende at benytte mitBankskift.

 • realkreditlaan altid sikkert Din sikkerhed

  Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret.

Nyheder om realkreditlån & mitBankskift

Læs mere om realkreditlån herHvad er et realkreditlån?

Med et realkreditlån får du mulighed for at låne til for eksempel køb af en ny bolig eller til forbedringer i din nuværende bolig. Ved optagelse af et realkreditlån vil din ejendom blive stillet som sikkerhed. Når et kreditlån optages, så bliver det finansieret ved, at der udstedes obligationer, som sælges til investorer. De udstedte obligationer svarer til det beløb, der bliver lånt via realkreditlånet. Hvis der er tale om en helårsbolig, så har du mulighed for at låne op til 80% af boligens værdi med et realkreditlån. Er der i stedet tale om et fritidshus, såsom et sommerhus, så kan du låne op til 75% af husets værdi via et realkreditlån.


3 ting, der er værd at vide om realkreditlån

 1. Du har som oftest mulighed for at vælge en eller flere afdragsfrie perioder, når du optager et realkreditlån. Det betyder, at du i den periode ikke betaler af på selve lånet, men kun betaler renter og bidrag. Det kan være med til at give dig lidt ekstra luft i økonomien i perioder, hvor du måtte have brug for det. Det er dog vigtigt at huske på, at den samlede ydelse i resten lånets løbetid vil blive højere, da du så vil have kortere tid til at betale dit realkreditlån af. Det er vigtigt at have for øje, når du vælger et realkreditlån med afdragsfri perioder.
 2. Realkreditlån er billigere end banklån. Realkreditselskabet får nemlig pant i dit hus og løber derfor en minimal risiko. Det betyder samtidig, at de er i stand til at give nogle bedre rentevilkår, end din bank kan.
 3. Når du skal optage et realkreditlån, så vil du samtidig skulle beslutte, om du foretrækker en fast eller variabel rente på lånet. Dette afgøres blandt andet af din risikovillighed.

Realkreditlån - 3 ting, der er værd at vide om realkreditlån

Hvad er forskellen på et banklån og et realkreditlån?

Forskellen på et banklån og et realkreditlån er, at et banklån optages i banken, mens et realkreditlån optages hos et realkreditinstitut. Når du skal låne til købet af et hus, så vil du typisk få brug for begge typer af lån. Du skal nemlig kunne lægge 5% af kontantprisen selv, mens et realkreditlån kan finansiere op til 80% af husets værdi, og et banklån kan finansiere det resterende. Når du optager et banklån, så er det banken, du låner pengene af. Er der tale om et realkreditlån, så er det realkreditinstituttet, du optager lånet hos. Realkreditlånet finansieres ved, at der udstedes obligationer, som sælges. Det er dog ofte ejet af en bank eller samarbejder med en, men det betyder ikke, at du ikke kan optage et realkreditlån ved en kreditforening, som din bank ikke samarbejder med. I stedet bør du altid gå efter den realkreditforening, som kan give dig den bedste pris og de bedste betingelser på dit lån.


Boliglån

Her kan du finde det bedste og billigste boliglån ifm. dit eksisterende boliglån eller ved nyt boligkøb.

Lav en gratis og uforpligtende ansøgning og skift til en billigere bank i dag.

Realkreditlån

Skift til et billigere realkreditlån eller ansøg om nyt ifm. med dit boligkøb.

mitBankskift hjælper dig med at finde den bedste og billigste bank - helt uforpligtende.

Andelsboliglån

Med mitBankskift kan du nemt og enkelt skifte til en bedre bank, og få et bedre og billigere andelsboliglån.

Ansøg gratis og uforpligtende herunder.

Huslån

Har du brug for det billigst mulige huslån?

mitBankskift sender din ansøgning ud til flere banker, så du kan få den bedst mulige pris, service og vilkår.Valg af realkreditlån

Der er en række af overvejelser, du med fordel kan gøre dig, inden du begynder at afsøge markedet for det bedste realkreditlån. De adskiller sig især i forhold til rente, løbetid og afdragsfrihed. Disse områder gør vi dig klogere på i de følgende afsnit, så du nemmere kan træffe en beslutning på et oplyst grundlag. Når du har fået styr på disse elementer, så kan du gå i gang med at sammenligne realkreditlån fra forskellige udbydere. Når du optager et realkreditlån, så vil du være bundet af det de næste mange år frem, og det er derfor vigtigt, at du optager det bedst tænkelige for dig, så du har de bedste låneforhold i forhold til din økonomi. Det kan du være med til at sikre ved at tage aktivt stilling til renteforhold, løbetid og eventuel afdragsfrihed på lånet.


Rente på realkreditlån

Realkreditlån har en direkte sammenhæng med obligationer, fordi renten på lånet fastlægges ud fra udbud og efterspørgsler på de finansielle markeder, hvor renten er den betaling, som investorerne skal have for deres investering i obligationerne. Det kan også siges på en anden og mere enkel måde: Hvis der er mange penge i omløb, så er der færre, der har brug for at låne penge. Og der er i stedet flere, der har penge til overs, som de ønsker at investere. Jo større en efterspørgsel der er på at investere penge, jo lavere en rente kan du få på dit realkreditlån. Denne del har du derfor ikke selv nogen indflydelse på. Til gengæld kan du forud for optagelse af lånet vælge, om det skal være med en fast eller variabel rente.

Vælger du en fast rente, så får du en højere grad af tryghed, fordi du kan være sikker på, at din ydelse ikke ændrer sig, selvom renten gør. Til gengæld er den faste rente også typisk højere end den variable. Er du mere risikovillig, så kan det altså komme dig til gode at vælge et realkreditlån med en variabel rente. Her er det dog usikkert, hvad lånet helt præcist kommer til at koste dig, og er du typen, der kommer til at ligge søvnløs over denne usikkerhed, så er det ikke en chance, der er værd at tage.


Realkreditlån - Rente på realkreditlån

Derfor skal du vælge et realkreditlån

Hvis du gerne vil have et lån med en lang tilbagebetalingstid, så er et realkreditlån et godt valg. Det er nemlig meget normalt, at denne type lån har en løbetid på 30 år. Er der tale om et lån med afdragsfrihed, så vil der også være perioder, hvor du ikke skal afdrage på lånet, men blot betaler renter og gebyrer. Når du har optaget et realkreditlån og løbende betaler af på det, så bliver realkreditinstituttets mængde af pant i din bolig mindre, og herigennem opbygger du friværdi, som du kan bruge til enten at lave forbedringer i boligen eller til forbrug.


Løbetid på et realkreditlån

Når du vil optage et realkreditlån, så skal du blandt andet beslutte, hvor lang en løbetid lånet skal have. Løbetiden er et andet ord for den tid, du har til at tilbagebetale lånet. Løbetiden på et realkreditlån kan være på helt op til 30 år, hvilket er et populært valg for mange. Hvis du har et godt økonomisk råderum, kan du med fordel vælge en kortere løbetid på dit realkreditlån på for eksempel 20 eller 15 år. Det betyder, at du skal lægge et højere beløb om måneden til dit lån, men til gengæld bliver du også hurtigere gældfri. Når du skal vælge den rette løbetid på dit realkreditlån, så er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i din privatøkonomi. Du kan danne dig et godt overblik over den ved at lægge et budget, hvor du samler alle dine indtægter og udgifter. Når du trækker dine udgifter fra dine indtægter, så ender du med dit rådighedsbeløb, og det er en god indikator for, hvor meget du har mulighed for at betale af på et potentielt realkreditlån hver eneste måned. Sætter du dig for stramt i forhold til at afdrage på dit realkreditlån, så er der ikke i samme grad økonomisk luft til uforudsete udgifter, som de fleste af os får før eller siden. Derfor er det også en god ide at bruge lidt ekstra tid på at overveje, hvor meget det er realistisk for dig at afdrage på dit lån hver måned, så du derigennem kan fastsætte en realistisk løbetid.


Realkreditlån - Løbetid på et realkreditlån

Realkreditlån med eller uden afdragsfrihed

Ved optagelse af et realkreditlån har du mulighed for at vælge, om det skal være med eller uden afdragsfrihed. Tilvælger du afdragsfrihed, så vil der være en periode på for eksempel 10 år, hvor du ikke skal afdrage på dit realkreditlån. Du udskyder altså tilbagebetalingen til et andet tidspunkt, men det er vigtigt at være opmærksom på, at lånet ikke er gratis for dig i disse afdragsfri perioder. Du betaler nemlig stadig renter til investoren bag lånet samt et bidrag til realkreditinstituttet. Helt overordnet er det vigtigt at huske på, at det er dyrere at vælge afdragsfrihed på dit realkreditlån end at afdrage på det i hele løbetiden.

Et realkreditlån med afdragsfrihed kan dog også være med til at give et tiltrængt økonomisk pusterum for nogen, og det kan derfor også sagtens være det bedste valg for dig, selvom du betaler lidt mere for lånet. Hvis du for eksempel ved, at du går ned i løn i en periode, så kan en afdragsfri periode være nyttig. Det kan også give dig mulighed for i stedet at afdrage på andre og dyrere gældsposter såsom et forbrugslån eller et lån i banken.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Prisen på et realkreditlån

Når du optager et realkreditlån, så skal du selvfølgelig betale af på det, ligesom det er tilfældet med andre typer af lån. Men når du afdrager på dit realkreditlån, så er det investorerne, der har købt obligationerne, som du betaler til. Derudover betaler du også et beløb til realkreditinstituttet for at administrere dit lån. Denne bidragssats bliver fastsat ud fra den såkaldte belåningsgrad, som bliver målt ud fra, hvor meget du har lånt i boligen i forhold til dens værdi. Men der er også andre faktorer, der har indflydelse på prisen på dit realkreditlån, og det er den valgte løbetid samt din kreditværdighed.

Løbetiden er den tid, du har til at tilbagebetale lånet. Jo hurtigere du har tilbagebetalt dit lån, jo mindre betaler du i samlede omkostninger. Det kan derfor også være fristende at optage et realkreditlån med en kort løbetid, så du hurtigst muligt bliver gældfri igen. Men det betyder også, at du afdrager med et højere beløb hver måned, og det skal din økonomi kunne bære. Det nytter nemlig ikke noget, at du bruger en så stor del af dit rådighedsbeløb på at betale af på dit lån, at du ikke har økonomisk råderum til uforudsete udgifter. Skulle din bil gå i stykker, så er det rart at have råd til at sende den til mekanikeren, så den snart er køreklar igen.

Din kreditværdighed er også afgørende for, hvad dit realkreditlån vil komme til at koste dig. Er der god harmoni mellem dine indtægter og dine udgifter, så har udbyderen af lånet god mulighed for at få de udlånte penge igen, og denne sikkerhed belønner de med en lav rente.


Sådan finder du det bedste realkreditlån

Når det kommer til valg af realkreditlån, så er der flere forskellige faktorer, som afgør, hvilket lån der er det bedste for dig. I valget af realkreditlån skal du blandt andet tage højde for, hvilken bolig du ønsker at købe, og hvor risikovillig du er. Din risikovillighed er nemlig afgørende for, om du bør vælge et realkreditlån med fast eller variabel rente. Samtidig er fastsættelsen af løbetid også en vigtig beslutning i forbindelse med optagelse af et realkreditlån. Sidst, men ikke mindst, skal du beslutte dig for, om du ønsker at have afdragsfri perioder på dit lån. I afsnittene ovenfor kan du finde mere uddybende information om hver af de ovenstående punkter, så du har mulighed for at træffe gode beslutninger på et oplyst grundlag. Når dette er på plads, så er det tid til at gå i gang med at sammenligne lånetilbud, og det kan vi hos mitBankskift hjælpe dig med. Du kan læse mere om, hvordan det foregår, i afsnittet nedenfor.


Realkreditlån - Sådan finder du det bedste realkreditlån

mitBankskift gør det nemt at sammenligne realkreditlån

Hvis det skal være så nemt som overhovedet muligt at sammenligne forskellige realkreditlån, så lad os hos mitBankskift stå for arbejdet. Du udfylder blot en ansøgning, hvori du angiver, om du ønsker tilbud på et på nyt realkreditlån eller et eksisterende. Herefter sender vi din anmodning i omløb blandt en række af forskellige banker, som udarbejder konkrete tilbud på realkreditlån til dig. Dem sender vi herefter til dig, så du nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder og udvælge de bedste tilbud for dig. Det er ganske gratis at gøre brug af vores tjeneste, og det er helt op til dig, om du ønsker at takke ja til et af de tilsendte tilbud. Ved at sammenligne realkreditlån gennem mitBankskift kan du spare store mængder af tid, ligesom det for mange af vores kunder også har betydet en betydelig kontakt besparelse, idet sammenligning gennem os har åbnet deres øjne for billigere lånemuligheder. Udfyld ansøgningen ovenfor, og du er i gang!


Besøg vores Kundecenter

Vi står altid klar til, at hjælpe dig med dit bankskift - Besøg vores Kundecenter herunder og få svar på dine spørgsmål i dag.

Kundecenter